Home » Over ons

OVER ONS

Wij stellen ons graag aan u voor!

Ik ben Erwin van der Molen (1972). Ik woon met mijn vrouw, kind en kat in Apeldoorn. Ik ben zelfstandig vertaler en oprichter van van der Molen Vertalingen. Ik werk met allerlei teksten en zie het als een grote uitdaging om de meest ingewikkelde materie zo eenvoudig mogelijk te verwoorden, in een prettig leesbare tekst. Als vertaler verzorg ik vertalingen van en naar het Engels. 

Naast taal is ook educatie een rode draad in mijn loopbaan. Ik werk als docent in het voortgezet onderwijs. In 2000 studeerde ik af als docent Engels. Na ruim 7 jaar in het onderwijs gewerkt te hebben, besloot ik in 2007 om naast mijn huidige baan een vertaalopleiding te volgen. Dit bleek een erg goede beslissing te zijn, want ik voelde me als een vis in het water. Deze ervaring heeft mijn keuze om vertaler te worden alleen nog maar versterkt.

In 2011 richtte ik Vertaal- en Redactiebureau van der Molen Vertalingen op. In de laatste jaren is mijn bedrijf zich steeds meer op het juridische vlak gaan richten. Ik houd kantoor in Apeldoorn.

Beëdigd vertaler

Ik ben beëdigd vertaler Engels. Ik sta ingeschreven in het Register beëdigd tolken en vertalers onder nummer 4865 en voldoe aan de daarmee verbonden opleidingseisen voor permanente educatie.

Ik weet hoe belangrijk het is zowel accuraat als creatief te zijn bij het vertalen van de ene taal naar de andere, zodat de tekst in beide talen dezelfde boodschap heeft.  

Gedurende de afgelopen 9 jaar werkte ik als professioneel vertaler voor verschillende bedrijven, waaronder makelaars-, notaris- en advocatenkantoren. Veel particuliere klanten voorzag ik van beëdigde vertalingen voor officiële doeleinden, bijvoorbeeld visumaanvragen of studie in het buitenland. De aanwezige Klanten van van der Molen Vertalingen blijven klanten omdat zij mijn klantvriendelijke, grondige en professionele aanpak op prijs stellen.

Ja. Ik weet genoeg en ontvang graag een offerte!


Ik ben Andrea van der Molen-Haidu. Ik ben 43 jaar en woon met mijn man en dochter in Apeldoorn. Ik ben in 2003 in Nederland komen wonen. Ik heb in Roemenië de universitaire vertaalopleiding Engels-Frans-Roemeens afgerond. In Nederland heb ik ook nog de lerarenopleiding geschiedenis en Engels afgerond en het CPE-certificaat behaald van de Cambridge University.

Ik vertaal moeiteloos van het Nederlands of Engels naar het Roemeens, maar ook andersom. Ik vind het leuk om allerlei teksten te vertalen.

Graag help ik u op weg uw internationale droom te realiseren door een mooie en prettig leesbare vertaling van uw tekst te leveren.

Naast vertalen zijn Ayurveda en yoga ook mijn passies.

Ja. Ik weet genoeg en ontvang graag een offerte!